Moskeeënnetwerk

Op donderdag 23 mei 2013 heeft de startbijeenkomst van het moskeeënnetwerk in Stadsdeel West van Amsterdam plaatsgevonden. Vizea heeft in samenwerking met Refresh events deze startbijeenkomst georganiseerd en de verschillende partijen bij elkaar gebracht.

 

Stadsdeel West hecht veel waarde aan de leefbaarheid en ziet ook graag dat er gezamenlijk wordt opgetreden bij diverse veiligheidskwesties als discriminatie, overlast en geweld. Er wordt hierin al goed samengewerkt met verschillende organisaties in het stadsdeel, waaronder met de verschillende moskeeën. Met het moskeeënnetwerk staat het stadsdeel en de moskeeën op structurele basis met elkaar in contact. Doordat op structurele en gelijkwaardige basis verschillende onderwerpen worden besproken kan ook bij eventuele incidenten snel en gezamenlijk geopereerd worden.

 

Op de startbijeenkomst waren vertegenwoordigers van de Mevlana Moskee, Moskee Tawhied, Moskee Ghousia en Moskee Badr aanwezig. Alle aanwezige partijen hebben zich tijdens de bijeenkomst uitgesproken voor het belang van het netwerk. Door elkaar vaker te treffen kunnen de verschillende moskeeën elkaar en het stadsdeel beter leren kennen. In aanloop naar de Ramadan zijn een aantal acties doorgesproken die de moskeeën kunnen ondernemen om het overlast voor buurtgenoten te minimaliseren.

 

In het najaar van 2013 wordt een 2e bijeenkomst georganiseerd.